Lidmaatschap

Kanoclub Zeeland organiseert voor haar leden:

  • dagtochten, met name op groot water in het Deltagebied
  • kampeerweekeinden op Grevelingen en in de Biesbosch
  • Snerttocht met aansluitend de KCZ nieuwjaarsreceptie
  • ledenvergadering met een presentatie, bijvoorbeeld over een zeekajakexpeditie naar Antarctica.
  • avondtochten op Veerse Meer en Oosterschelde in het voorjaar en de zomer
  • kanopolotrainingen
  • zwembadtrainingen

De clubactiviteiten vind je in de vaarkalender. Als lid kun je uiteraard deelnemen aan alle activiteiten van de club.  De zwembadtrainingen die we in de winter houden zijn een goede gelegenheid om veilig te leren varen. Tijdens de zwembadtrainingen oefenen we met name technieken om je veiligheid op het water te vergroten, zoals eskimoteren en diverse technieken om weer in je boot te komen na omslaan. Als je op zee wilt varen moet je behoorlijk fit zijn en bereid zijn om veiligheidstechnieken aan te leren. Varen met de open kano of op vlak water is toegankelijker.

 Vanaf eind april tot in september varen we elke week ’s avonds op het Veerse Meer of de Oosterschelde (zie programma). Dit biedt ons de mogelijkheid om wat instructie te geven om de vaartechniek van beginners te verbeteren, als ze daar prijs op stellen.  Deze clubavonden zijn ook geschikt om andere boten en materialen uit te proberen. We willen graag dat iedereen veilig, zonder blessures en met plezier vaart.

De club heeft verschillende zeekajaks met toebehoren die leden kunnen gebruiken. Het is belangrijk dat je zelf je kajak kunt vervoeren op je auto. Als je enthousiast bent geworden over de sport schaf je je eigen uitrusting aan: kajak, peddel, reservepeddel, zwemvest, spatzeil, neopreen pak en anorak. Reken voor een gebruikte zeekajak en nieuwe bijbehorende uitrusting op ongeveer €1700.

De contributie bedraagt:
Lidmaatschap volwassenen (1e lid) € 45,-
Lidmaatschap jeugd (tot 18 jaar) (1e lid) € 35,
Lidmaatschap  (2e lid) € 25,-

Contact

Aanmelden kan via secretariskanoclubzeeland@gmail.com

Het bestuur van Kano Club Zeeland bestaat uit:
Marius Vonk (voorzitter)
Cor Helmendach (secretaris)
Ton de Hulster  (penningmeester + zeekano commissie)